Измама във „Фейсбук" точи банкови карти

Животът

25-04-2013, 10:43

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Десетки платили по 150 лв.

Нова интернет измама се разпространява все по-усилено в социалната мрежа „Фейсбук", сигнализират стотици излъгани интернет потребители, цитирани от  vsekiden.com.

 

Тя е свързана с модерния напоследък маркетинг, от който уж всеки може да спечели само като влиза в дадени страници от домашния си компютър. Целта е потребителите да генерират трафик на сайтове, които си плащат за това.

 

За всяко кликване те получават по един цент. Така ако цял ден ползваш усилено мишката пред компютъра може и да получиш няколко долара. Въпреки това много хора са залъгвани от обещанията за високи печалби, като в рекламата на подобни оферти има снимани хора, държащи чекове за хиляда, две хиляди долара.

 

Това са поставени лица и те най-вероятно са взели тройно по-малко от тези пари, само за да подържат чека и да бъдат снимани, научи „Всеки ден" от измамени участници в схемата.

Такъв е и случаят с новата менте оферта наречена „Онлайн заплата", която гарантира печалби от най-малко $1400 на седмица. Чрез нея ловки престъпници прибират по 100-200 лв. от наивни българи, а често им източват и кредитните и дебитните карти.

 

Идеята е желаещият да работи от домашния си компютър да плати през интернет първоначална вноска от минимум 100 кинта, като за целта разкрива и номера на картата си, която пък след това бива източвана.

 

Измама всеки ден привлича стотици българи, които след това се оплакван в полицията, но ченгетата няма как да им помогнат.

Към рекламата на „Онлайн заплата" са прикрепени снимки на хора с яки пачки и разкази, в които обясняват колко са доволни от доволни от печалбата.