Мускулести мъже теглят 20-тонна цистерна в Панаира

Мисия Пловдив

25-04-2013, 13:53

Снимка:

Организаторите на фитнес уикенда

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Над 10 вида спорт на първия фитнес уикенд тази събота

Десет спорта ще запалят пловдивчани в първия по рода си фитнес уикенд тази събота в Международния панаир между 6 и 7 палата. В състезания на 10 вида спорт ще могат да се включат и всички любители на движението в нашия град. Освен впечатляващите Стрийт фитнес и Юниверсъл атлет организаторите от списание „Мускули и фитнес“ и клуб „Масъл арт“ заедно с партньори са подготвили демонстации на канадска борба, по карате, бягане по трасе, планинско и приложно колоездене, ролери и игри с публиката. За победителите са подготвени награди и изненади.

22-то издание на Балканското първенство по културизъм ще се проведе в 6 палата. „България ще учства с много силни 30 състезатели. „Пловдивските атрактивни и мускулести мъже са Даниел Роштов, Красимир Сарафов, Георги Димитров и една силна дама на име Милена“, уточни Ким Мерджанов.

Тренировки по зумба на столове, пилатес, спининг и степ ще видите на фестивала на различните аеробни занимания Аерофест, който стартира в събота от 9, 30 часа в и пред 7 палата. За децата всички тренировки са безплатни. „Над 150 участника са се записали. Това е рекорден брой. В Пловдив ще дойдат клубове от цялата страна и ще имат възможност да играят с нови треньори“, уточни отганизаторът Таня Лулчева.

От всички спортни забавления демонстрация „Най-силният мъж на планетата“ е със сигурност най-атрактивната. Осем титана от Българска федерация по силови спортове ще мерят сили в 6 дисциплини сред които „Теглене на 20-тонна цистерна“, „Мъртва тяга с автомобила“. Трибоецът Велизар Митов се заканва да детронира Стоян Тодорчев, вписаният в Книгата на рекордите на Гинес като „Най-силният мъж на планетата“. Събитието е с най-големият награден фонд в историята на тези състезания у нас.