Конференция на имунолозите в Стара Загора

Новините

25-04-2013, 14:34

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

"Имунологията за по-добро здраве"

На 25 и 26 април на Старозагорски минерални бани ще се проведе годишната национална конференция по клинична имунология посветена на Международния ден на имунологията - 29 април .
Конференцията на тема "Имунологията за по-добро здраве" е организирана от Българската Асоциация по Клинична Имунология (БАКИ), Секция "Имунология" към Съюза на учените в България и Секция Имунология на Медицински факултет на Тракийски Университет - Стара Загора.
Програмата на конференцията ще представи съвременни насоки в развитието на клиничната имунология - имунопатогенеза, имунодиагностика и имунотерапия на имунообусловените болести. Водещи специалисти ще изнесат доклади върху актуални аспекти на клиничната имунология в областта на алергиите, злокачествените заболявания, автоимунните болести и имунодефицитите. Научната сесия предвижда представяне на експериментални разработки и клинични случаи под формата на устна презентация и /или постер. Предвижда се изложба на водещи фирми за лабораторна апаратура, консумативи и реактиви в областта на имунологичната диагностика, както и водещи фармацевтични фирми.