МВР и прокуратурата продължават разследването на вчерашното убийство

Крими

25-04-2013, 18:12

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Предстоят експертизи за установяване на това дали оръжието, с което е извършено убийството, е същото, което е намерено до тялото на 30-годишния убиец

Областната дирекция на МВР и прокуратурата продължават с процесуално-следствените действия по изясняване на случая с убийството на 56-годишния Койчо Колев. Дърводелецът от Спортното училище бе застрелян вчера сутринта, а по-късно соченият за негов убиец Стоян Стоянов се самоуби.

На този етап версиите, по които работи разследването остават следствена тайна, предстои да бъде доказано и дали оръжието намерено до тялото на Стоянов - незаконно притежаван пистолет - е същото, с което той е застрелял Колев.

Предстоят експертизи за установяване на това дали оръжието, с което е извършено убийството, е същото, което е намерено до тялото на 30-годишния Стоян Стоянов

От полицията признаха само че 30-годишният Стоянов е добре познат на правоохранителните органи. "Срещу него има две досъдебни производства с присъди - за държане на наркотици и за закана за убийство. Има и досъдебно производство за блудство", обяви говорителят на областната дирекция на МВР Ваня Кръстева.

Тя не пожела да потвърди дали има връзка между действащото досъдебно производство срещу Стоянов и убийството на Колев, както и версията, че дърводелецът е бил свидетел именно по това производство. "Нямаме данни Колев да е получавал заплахи за живота си", категорична бе Ваня Кръстева.