Менда Стоянова: Връщаме ДДС-то в 7-дневен срок за изрядните фирми

Мисия Пловдив

25-04-2013, 20:17

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ се обявиха за намаляване на административни срокове

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ в 16 МИР – Пловдив-град се срещнаха с представители на бизнеса в район „Тракия“.

Всички виждаме, че градът се развива – изгражда се нова инфраструктура, модерна спортна зала, нови детски градини, започнаха първите от 30 години насам археологически разкопки, Пловдив е по-чист и по-зелен. Всичко това е факт благодарение на кмета на ПП ГЕРБ инж. Иван Тотев, добрият диалог с правителството и на подкрепата на народните представители в 41-вото Народно събрание, заяви председателят на Предизборния щаб и пети в листата Стефан Дедев.

Правителството на ГЕРБ успя да постигне финансова стабилност в държавата, запазихме ниско и предвидимо данъчно облагане. За първи път през 2013-та година приходите в бюджета ще бъдат повече от  нивото им преди началото на кризата, каза икономистът Менда Стоянова. Тези приходи идват от вас, за това е много важно да чуем мнението ви какво можем да направим за подобряване на бизнес климата в страната, допълни тя.

Представителите на бизнеса формулираха няколко основни акцента, по които ще търсят подкрепата на държавата – кратки срокове за възстановяване на ДДС, гарантирана квота на български стоки в големите търговски вериги, съкращаване на сроковете за извършване на административни услуги, промени в Гражданско-процесуалния кодекс и Кодекса на труда, електронно управление.

ГЕРБ не обещава нищо, което не може да изпълни през следващия период. Предвиждаме бързото връщане на ДДС в 7-дневен срок за изрядните фирми, намаляване на административни срокове и регулаторни режими, запазване на ниското данъчно облагане, заяви Менда Стоянова. Тя се ангажира да бъде търсено решение на поставените въпроси. Двете страни определиха срещата като полезна и конструктивна.