150 хил. лева отпуска общината за ин витро през 2013-а

Мисия Бургас

26-04-2013, 06:08

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Табло с 28 бебешки усмивки - специален подарък за местната администрация от фондация "Искам бебе"

150 хил. лв. e бюджетът на общинския фонд за 2013-а, по който двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ.

Както Burgasutre писа първоначално беше определен лимит от 100 хил. лв., но сумата бе увеличена с 50% по време на обсъжданията на бюджета за тази година. 

Табло с 28 снимки на бебчета, заченати с помощта на фондация "Искам бебе", е специалният подарък от майките и екипа на организацията към община Бургас. Това ще стане по време на благотворителен концерт на организацията, който ще се проведе в събота. 

Фотосите, запечатали детските усмивки, ще бъдат поднесени в знак на благодарност към местната администрация, която активно подкрепя двойките с репродуктивни проблеми. 
"Отделяме средства, които се влагат и в техника в МБАЛ, която също е от помощ на двойките с репродуктивни проблеми, тук на територията на Бургас. Изцяло подкрепям тези благотворителни акции. Хубаво е всички ние да разпространим идеята за това да има повече бебета, това е една благородна кауза, за която си струва да отделиш време и средства, за да я подкрепим", каза зам.-кметът Йорданка Ананиева. 

Акцентът на благотворителното събитие тази година са донорските програми, които ще помогнат на двойки с репродуктивни проблеми. Събитието ще се проведе в спортна зала "Бойчо Бързанов" от 10,30 часа. Входът за "Танцувай с мен на Лазаров ден" е 10 лева. Ще бъде открит и благотворителен базар с участието на бургаски автори със стъклокерамика, бижута и текстил. Лично заместник- кметът по бюджет и финанси г-н Красимир Стойчев ще присъства на събитието.

Сред участниците са театрална школа "Тарантино", клуб по народни танци "Чанове" и студио за народни танци "Георгиев". Освен български фолклор, ще бъдат представени и танцови изпълнения от най-различни жанрове. Набиращата все повече популярност зумба също ще намери място в празничната програма. Отделено е място и за бели денсинг, поверено на студио "Сътворение". Публиката ще очароват и участниците от детската танцова група "Абракадабра”.