Осъдиха жестокия убиец от Рогош на 16 години

Боян уби 59-годишния Борис след скандал за ракия

Пловдивският окръжен съд осъди 21-годишния Боян Божанов на 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 04.05.2012 г. в с. Рогош умишлено е умъртвил Борис Димитров, като убийството е извършено с особена жестокост.

На 04.05.2012 г. вечерта пострадалия Борис Димитров / 59 г./ излязъл от дома си в с. Рогош и отишъл в кафе – аперитива, където изпил няколко чаши с мастика и мента и към 22 часа тръгнал да се прибира.

По същото време по улицата вървял подсъдимият Боян Божанов, който излязъл да се разходи из селото. Пострадалият Димитров хванал за ръката Божанов и му казал, че ще му даде 7 лв., за да му донесе 1 литър ракия от дядо си. Божанов отказал, но пострадалият не пускал ръката му, казал, че знае къде живее и ще му се случи случка, ако не му донесе ракия. Божанов издърпал ръката си и блъснал на земята Димитров. Пострадалият се изправил в седнало положение и напсувал Божанов. Подсъдимият взел от земята камък и започнал да удря Димитров по главата. Нанесъл му множество удари, от които пострадалият изпаднал в безсъзнание. Божанов го оставил да лежи и се прибрал у дома си, като взел камъка и го скрил у тях.

Сутринта на 05.05.2012 г. съпругата на пострадалия се прибирала от работа и го намерила в безсъзнание на улицата. С дъщеря й извикали екип на „Спешна помощ”. Пострадалият бил откаран в болница, където починал същия ден вследствие на получените тежки травматични увреждания.

Подсъдимият е осъден да заплати на съпругата и дъщерята на пострадалия сумата от общо 120 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.