Рок кърти Бунарджика (СНИМКИ)

Пловдив Лайф

26-04-2013, 11:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събитието започна с минута мълчание за легендарния „щурец“ Пепи Гюзелев

Повече от 6 часа рок разтресе Летния театър на Бунарджика в Пловдив, където стартира пролетния PolineROOOCK fest 2013! Събитието започна с минута мълчание за легендарния „щурец“ Пепи Гюзелев, който ни напусна вчера. Сълзи се видяха в очите на много хора, когато всички музиканти и публиката изпълниха в негова памет „Среща“ на Щурците.

Иначе първият ден бе ден на трибютите. Честта да открият PolineROOOCK fest 2013 се падна на софиянците от UNBREACKABLE, които направиха трибют на шведите от Sabaton. Преди месец бандата имаше удоволствието да свири няколко парчета с шведите по време на концерта на Sabaton в зала „Универсиада“. Не се дадоха и вечерта на Летния театър в Пловдив.

Последваха The Crimsons, които свириха хитови парчета на W.A.S.P., както и свои авторски парчета. След това ZOOM направиха трибют на масачуседската банда Godsmack, който предизвика фурор сред публиката. Страхотната изненада бяха Vulgar Bulgar с Кольо от Обратен ефект, които не отстъпваха по нищо на тексаските траш метъли Pantera.

Кулминацията на вечерта бе Sheky & The Bloodrain, които взривиха Летния театър с репертоар на легендата Ozzy Osbourne.

Тази вечер също не е за изпускане, защото на сцената очакват Звезди & Аналгин, Торнадо, Krossfire, Алтеа, Кофеин, а Rocka Rolla ще представят трибют на Scorpions.