Мъри излиза срещу прокобата Литекс

Спорт

26-04-2013, 15:08

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Живко Сребрев, 7 дни спорт

Всичко от Автора

Двубоят в неделя може да се окаже удобният момент Станимир Стоилов да си го върне на всички в Ловеч

Ботев (Пд) - Славия не е просто мач от поредния кръг на "А" група за Станимир Стоилов. Старшията на пловдивчани има какво да доказва и показва на "оранжевите". Литекс е отборът, създал най-много проблеми на Мъри, откакто се занимава с треньорска дейност.

Битката между ловчанлии и Мъри започва през 2008 година. Краят на приказката в Левски за Стоилов. След силно участие в евротурнирите и класиране в групите на ШЛ се очаква следващият сезон да е по-силен. Левски инвестира много пари в трансфери и взима Рабех, Бензукан, Тасевски и Жеан Карлос.

"Сините" обаче напук на хвърлените пари отпадат рано-рано от Тампере. Още тогава дните на Стоилов изглеждат преброени. Въпреки това клубното ръководство му дава шанс да насочи силите си в първенството и купата.

През март 2008-а идва и тежката седмица за Стоилов в Левски. В рамките на три дни Мъри два пъти пада от Литекс. "Сините" се изправят срещу Литекс за купата в Ловеч. След 0:0 домакините продължават, като отстраняват четата на Мъри при дузпите.

Три дни по-късно двата тима се срещат за първенство на "Герена", а ловчанлии отново бият с 1:0 след гол на Ду Бала. Двете загуби от тима на Гриша Ганчев значат само едно за Мъри Стоилов, че неговият край на "Герена" е близо. Така и се случва, два кръга преди края Левски пада у дома от Локо (Сф) на Грозданов, а на Мъри му е подписан пътният лист към Хасково.

Именно палачът на треньора му дава работа малко по-късно и Ганчев го назначава като старши-треньор на Литекс. В Ловеч изкарва само един полусезон, като записва 8 победи, 3 равни и 4 загуби. Твърде много за толкова силен тим като "оранжевите" в този период.

Мъри води едновременно Литекс и националния отбор, но се оказва, че две дини му идват много и е освободен от клубния му отбор. През целия си период там Мъри беше на нож не само със собственика Гриша Ганчев, а и с всички клубни началници от Величко Дихонов до Стойчо Стоилов. Двубоят в неделя може да се окаже удобният момент Станимир Стоилов да си го върне на всички в Ловеч.

При победа на "Колежа" "канарчетата" ще сложат край на мераците на Литекс за Европа. А с малко повече желание може да помогне за уволнението на Христо Стоичков. Какво по-хубаво от това един левскар да отреже главата на един от "червените"?