Откриха пенис на Марс!

Животът

26-04-2013, 15:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Специалистите смятат, че няма нищо фалическо в самите следи и те са оставени при стандартни маневри на марсохода за завиване

Снимка от повърхността на Марс, публикувана тези дни от НАСА, предизвика широк обществен интерес. Причината е, че на нея се вижда изображение на лунната повърхност, което мнозина определиха като... пенис, пишат "Хъфингтън пост" и "Вести.ру".

Първоначално се смяташе, че фигурата е на "Кюриосити", който понастоящем изследва Червената планета. В последствие обаче се появиха и слухове, че някои учени от НАСА са използвали нарочно марсоходът, за да направят на повърхността неприличното изображение.

Според сайта Space.com снимката е направена още през март 2004 г. и това най-вероятно са следи от колелата на марсохода "Спирит", контактът с който беше загубен през 2009 г. Специалистите смятат, че няма нищо фалическо в самите следи и те са оставени при стандартни маневри на марсохода за завиване.

Снимката задръсти сайта на НАСА и предизвика за ден 39 000 харесвания, 35 000 неодобрения плюс над 1000 коментара, предаде КРОСС.