Сдружението на бургаските болници застана зад кандидатурата на Семир Абу Мелих

Новините

26-04-2013, 15:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От Сдружението очакват техният представител да предизвика законови пормени, които да доведат до увеличение на бюджета за здравопазване в Бургаска област

Членовете на Сдружението на бургаските болници изразиха подкрепата си към кандидатурата на колегата си Семир Абу Мелих за народен представител.

Здравните мениджъри, специалисти и работници от града обявиха официално, че приемат Абумелих като техен представител в Парламента и го натоварват с отговорността да ги представлява пред законодателите.

От Сдружението очакват техният представител да предизвика законови пормени, които да доведат до увеличение на бюджета за здравопазване в Бургаска област, отмяна на лимитите за здравни услуги, поставяне на пациента в центъра на здравеопазванвето, въвеждане на принципа „парите следват пациента”, увеличение на цените на клиничните пътеки и увеличение в заплащането на медицинските кадри.

"Гарантирам на моите колеги от системата на здравеопазването и на бургазлии, че ако бъда избран за народен представител, ще работя в интерес на всички болници и пациенти от цялата област", коментира Семир Абу Мелих.