Изчезнаха родителите на братята Царнаеви

Майката на бостънските атентатори била в списъка на терористите

Родителите на бостънските терористити Тамерлан и Джохар Царнаеви изчезнаха. По информация на Си Ен Ен, майката и бащата на братята са напуснали дома си в Дагестан и местоположението им е неизвестно.

Майката - Зубейдат е била включена в американския списък на заподозрени за връзки с тероризма. След като ФБР е поискало данни за сина й Тамерлан, за евентуалните му връзки с екстремисти, Русия дала информация на САЩ за Зубейдат Царнаева.
Двамата били включени в базата данни на Националния контратерористичен център.
От ФБР няколко пъти разпитвали майката и й задавали въпроси за интересите на Тамерлан към исляма.

Bulgariautre.bg припомня, че две бомби се взривиха и отнеха три човешки живота, а над 180 бяха ранени по време на маратона в Бостън. Заподозрени за атенатата са двамата братя- Тамерлан и Джохар Царнаеви.

19-годишният Джохар беше заловен след 10-часово преследване. Той избягал, след като брат му Тамерлан бе убит при престрелка с полицията. Джохар дори прегазил брат си с колата, когато побягнал. Тогава Тамерлан бил вече с белезници на ръцете. Убитият имал рани от главата до петите.

Джохар Царнаев беше преместен от бостънската болница, където постъпи преди седмица в много тежко състояние, в затвора във Форд Девънс, Масачузетс.