Жени дадоха сериозен отпор на мъже във футболен мач (СНИМКИ)

Спорт

26-04-2013, 21:46

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

LPC -TOP ELEVEN победи дамите от Екомет само с 2:0 на старта на Ариана Аматьорска лига

С рекордните за Пловдив 207 отбора стартира днес четвъртото издание на националния турнир Ариана Аматьорска Лига. Легендата на българския футбол и местния Локомотив - Христо Бонев, откри надпреварата, като изпълни центъра в първия мач за годината между женския тим „ФК Екомет 90” и „LPC -TOP ELEVEN”.

Пловдивчанки доказаха, че „цар футбол” не е само за мъже, показвайки страхотна сработеност, бързи комбинации и финтьорски умения. Макар да загубиха срещата си с 0:2, момичетата от „ФК Екомет 90” спечелиха симпатиите на зрителите в модерния спортен комплекс „Оптимум”.

2070 любители футболисти се впускат в битка за титлата в Пловдив през този уикенд. Надпреварата се очертава да бъде изключително равностойна с оглед записалите се участници. Шампионът от миналото издание "Калояново", но под името "ОАЗИС", както и първенецът от 2011 година - "Райкомерс”, ще се борят за титлата под тепетата.

Вторият тим от състезанието през 2012-а "Интернационале" също е в списъка с претендентите, както и водачът в класирането Градска футболна лига на Пловдив "Имхотеп".