Чудесна Найденова стигна финал в Истанбул

Спорт

26-04-2013, 22:13

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивската тенисистка ще спори за титлата на двойки, белгиец спря Мико в Гърция

Пловдивската тенисистка Александрина Найденова постигна най-големия си успех през настоящата година, след като се класира за финала на двойки в силния турнир в Истанбул с награден фонд 50 000 долара.

Алекс и турската й партньорка Башак Ерайдън са поставени под №3 в основната схема и на полуфиналите отстраниха третите Маргарита Гаспарян и Ирина Хромачева от Русия. В първия сет нашите спечелиха с 6:2, а във втория губеха с 1:2, когато съперничките им се отказаха поради травма на едната рускиня.

По този начин Найденова и партньорката й ще излязат в спора за титлата срещу №4 в основната схема Екатерина Бичкова (Русия) и Надя Киченок (Украйна).

Plovdivutre.bg припомня, че в момента Александрина заема рекордното за кариерата й 164-о място в световната ранглиста на двойки. Това означава, че 20-годишната ни надежда ще отбележи нов личен връх през следващата седмица.

Алекс има само една титла на двойки и тя е от миналата година в Мадрид, припомня още Plovdivutre.bg. Всичките й турнирни победи обаче са само в състезания с награден фонд 10 000 долара, докато сега в Истанбул турнирът е с 5 пъти по-висок ранг.

В същото време тенисистът на Локомотив (Пд) Димитър Кузманов - Мико отпадна на четвъртфинала в гръцкия град Ираклион (10 000 долара награден фонд). Мико отстъпи на белгиеца Жермен Гижунон с 2:6, 6:4, 7:5.