Прибират вампира в Созoпол, туристите искали да го видят

Туризъм

27-04-2013, 06:10

Снимка:

Булфото

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Заради летовниците мега находката от сезон 2012 се прибира у дома по-рано

Австрийските туристи, които масово ще почиват по родното море преди официалния старт на лятото, са проявили специален интерес към Созополския вампир. По тази причина кметът Панайот Рейзи се ангажира археологическата сензация от миналото лято да пристигне по- рано в Археологическия музей, за да могат летовниците от последната група да го видят, съобщиха от местната администрация. 

"Созопол е изключително красив и гостоприемен град и се оказа много по- впечатляващ в сравнение с предварителните презентации у нас", заявиха австрийските туроператори по време на среща с кмета на Созопол Панайот Рейзи.

Програмата на почиващите включва ежедневни турове до Созопол в продължение на четири дни докато трае едноседмичната им почивка в Слънчев бряг. Градоначалникът и организаторите на мащабния тур, който предвижда 15 000 чужденци да посетят града през тази и следващата година се договориха за мащабна рекламна кампания, която стартира с медиен форум в средата на месец май. Представители на австрийски медии ще посетят града и ще се запознаят отблизо с възможностите му за културно-исторически туризъм.