През май учениците почиват през ден

Животът

27-04-2013, 10:46

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Почивните дни са 16, учебните - 15

Половин месец ваканция ще откарат учениците през май. Освен по  празниците, децата ще почиват извънредно заради изборите и националните изпити. Почивните дни стават 16 и заради Празника на славянската писменост, а учебните ще са едва 15, пише Марица.

След великденските празници и Гергьовден, следващите ваканционни дни са 11, 12 и 13 май - дните на изборите и понеделникът след тях, когато чиновете трябва да бъдат върнати в класните стаи, където преди това е протекъл вотът. Изборите станаха причина за изместването на т. нар. малки матури. Четвъртокласниците ще се явяват на национално външно оценяване на 9 и 10 май по български и математика и на 14 и 15 май по човек и природа и човек и общество.

На 21 май учениците почиват заради националното външно оценяване по български език в 7-и клас и първата матура. На 23 пък са тестовете по математика за кандидат-гимназистите и втората матура по избор за абитуриентите. Останалите класове ще почиват.

Няма да се ходи на училище и на 24 май - Празника на славянската писменост и култура. Учителите са получили указания за преструктуриране на материала.