Настъпи денят на истината: Левски - ЦСКА

Спорт

27-04-2013, 12:47

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вечното дерби започва в 16,00 часа на стадион "Васил Левски"

Днес от 16,00 часа ще се изиграе най-голямото дерби на България Левски - ЦСКА на националния стадион "Васил Левски".

Мач №1 у нас е изключително важен и за двата гранда, като ще даде отговор на въпроса могат ли "сините" да се преборят с Лудогорец за шампионската титла, с която за последни ликува през 2009 година, до голяма степен спечелена именно с победа на големия противник - 2:0.

ЦСКА също ще търси победата на всяка цена. И няма как да бъде, когато става въпрос за вечното дерби.

При успех "червените" ще запазят шансове да се борят за титлата, тъй като ще стопят разликата с Левски на едва 1 точка. Освен това "армейците" водят здрава битка с Ботев (Пловдив) и Литекс, които не спират да дишат във врата на фаворитите за местата, даващи право на участие в Лига Европа.

Левски обаче излиза срещу ЦСКА с минимално предимство, заради успеха с 2:1 над Литекс насред Ловеч. Тази победа определено даде самочувствие на "сините", а освен това те се класираха и на финала за Купата на България, където ще срещнат Берое. Историята обаче показва, че в този сблъсък няма фаворит и страничните фактори не влияят, когато един срещу друг се изправят "сини" и "червени". Статистиката все пак е в полза на отборът от "Герена", който има 77 победи срещу 54 загуби от ЦСКА, а 45 мача са завършили наравно във всички турнири.

Двама от ключовите футболисти на Левски обаче ще пропуснат дербито. Базил Де Карвальо и Владимир Гаджев са аут заради контузии, а за ЦСКА с проблеми са Апостол Попов и Михаил Венков, но все пак се очаква те да започнат титуляри.

ЦСКА пък ще се опита за пръв път от 26 години насам да спечелят и двата мача срещу Левски за един сезон. През есента "червените" се наложиха с 1:0 с гол на Серж Нюаджи.

СТАТИСТИКА И ВЕРОЯТНИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА ВИЖТЕ В SPORTLINE.BG