Кметът Живко Тодоров откри игрите „Старозагорски олимпийски надежди“

Спорт

27-04-2013, 12:38

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

За втори пореден път в Стара Загора Детски игри

Повече от 400 деца от 15 клуба се състезават в провеждащите се днес за втори пореден път в Стара Загора Детски игри "Старозагорски олимпийски надежди". Те бяха официално открити от кмета Живко Тодоров, който заяви, че за него е голяма чест да даде старт на такова прекрасно мероприятие.  Той  благодари на Граждански клуб Липа, които организират игрите, заедно с помощта на спортната общественост, и в присъствието на българската легенда в борбата змс Александър Томов - председател на Организационния комитет.
Радвам се, че подобни мероприятия се случват в Стара Загора, с което доказваме, че сме истински спортен град- заяви Тодоров и пожела на участниците бъдещи спортни успехи.
Организаторите, домакините и участниците получиха поздравителен адрес  от министъра на физическото възпитаните и спорта в служебния кабинет Петър Стойчев.
В официалното откриване в Залата по борба до ГПЧЕ "Ромен Ролан" участваха именити спортисти като змс Биньо Чифудов – борба, змс Георги Калчев – председател на ОСК ЦСКА, мс Димитър Чифудов – първият
старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. по борба, шест пъти републикански шампион по класическа борба и три пъти по свободна борба, лекоатлетката змс Емилия Драгиева, Слънчезар Цанков – бадминтон, световен шампион за ветерани и журналисти и др.
Вторите детски игри "Старозагорски олимпийски надежди" ще се проведат в шест различни зали в Стара Загора.