Рефер подпря Лудогорец за победа над Ботев (СНИМКИ)

Спорт

27-04-2013, 14:46

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките канари загубиха с 1:2 в Пловдив мача от Елитната юношеска група до 17 години

Ботев загуби с 1:2 от Лудогорец в мач от 21-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра при изключително високи температури на стадион "Пловдив" и бе изгледан от около 100 зрители.

Мачът премина изключително равностойно, като двата отбора имаха общо 5 точни удара към двете врати.

В заключителните секунди на първата част разградчани поведоха след доста спорен гол. Топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, вратарят Мартин Димитров я изби, но се сблъска с противников състезател, който остана да лежи върху него, топката попадна във футболист в бяло, който стреля от 10 метра и откри резултата.

Вратарят на "жълто-черните" нямаше възможност да се намеси, тъй като съперникът му, който секунди по-рано бе върху него, го дръпна леко за гащите, но това остана незабелязано от главния съдия Павлин Тютюнджиян. Освен това, футболист на гостите лежеше около голлинията и бе в положение на засада, която страничният съдия не маркира.

В 60-ата минута Самер Алхусейн, който се появи на терена след почивката, бе заменен принудително, след като бе здраво изритан в лицето от футболист на Лудогорец, за което провинилият се състезател получи жълт картон.

В 83-ата минута резултатът стана 2:0, след като бившето канарче Браян Марков се възползва от грешка в отбраната на домакините, напредна и останал сам срещу вратаря го разстреля.

В 80-ата минута ботевистите получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Владимир Айтов, но домакините нямаха сили за опасна атака и по този начин загубиха срещата.