Истинска ли е тази снимка?

Животът

27-04-2013, 15:07

Снимка:

Facebook

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Барак Обама прави "заешки уши" на Джордж Буш младши

Пет американски президенти, събрани пред един обектив. Най- „ексклузивният“ клуб в историята според viralread.com, обезсмъртен в президентксия център „Джордж Буш“ в Далас. Петимата мъже гледат в обектива, усмихнати, а Барак Обама прави „заешки уши“ зад главата на Джордж Буш младши.

Снимката, публикувана във Facebook от страница на Демократическата партия в Далас, се върти в мрежата от няколко часа със съобщението: „Президентът Обама се радва на галерията при откриването на президентския център на Буш“

Но... снимката е фалшива, съобщава viralread.com, цитиран от Profit.bg. Ретуширана от привърженици на Демократическата партия в Далас, тя събта 2 400 лайка и бе споделена 3 500 пъти.

Заради правдоподобността на снимката, съобщението към нея бе променено: "Президентът Джордж У. Буш, като и президентът Барак Обама, са известни с чувството си за хумор. Тази хумористична ретуширана снимка не трябва да се взема на сериозно. "

 Това, което някои Facebook потребители не успяха да направят.

Шегата е в малко тежък контекст за демократите: Тексас, основна крепост на републиканците, не е гласувал за президент демократ  и не е бил посещаван от държавен глава на демократите от незапомени времена.