Бомбата Силва гръмна и уби ЦСКА в дербито, което искахме (ОБЗОР)

Спорт

27-04-2013, 23:59

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Левски удари "вечния враг" и остана в играта за дубъл този сезон. В деня на Мача имаше всичко, както повелява традицията

Бомбата Жоао Силва гръмна и уби ЦСКА. Левски спечели с 2:1 дербито, за което беше зажадняла "синьо-червената" футболна общественост. За първи път от много сезони големият сблъсък беше истинско зрелище. Въпреки "моментното състояние" на двата отбора мачът беше достоен, да бъде наречен истинско дерби. В него Левски удари първи. В 40-ата минута ветеранът Христо Йовов ознаменува почти сигурния си бенефис в битките с ЦСКА с гол. Истинско бижу от воле на Марсиньо изравни резултата в 70-ата. "Синият" екстаз дойде в 90-ата, когато Жоао Силва избухна и взриви ЦСКА - 2:1 за Левски.

В деня на Дербито в София имаше от всичко по малко, но само един Левски - футболен тим! Големият мач започна с традиционните сблъсъци между феновете. Полицията успя да предотврати бой между левскари и цесекари, а 2-3 дузини от тях се наложи да гледат мача по телевизията в Районните управления, защото бяха арестувани. Минути преди началото са срещата на стадион "Васил Левски" ултраси на "сините" обстрелваха автобуси на градския транспорт с камъни. Поне шест рейса са с изпочупени прозорци, а младо момиче беше уцелено в главата и беше откарано по спешност в "Пирогов".

На мача агитката на Левски демонстрира уникална хореография, с която удари в земята Сектор "Г". "Червените" също опитаха да се покажат, но го докараха само до червени димки и няколко бомбички. 

След победата на Левски, "сините" шефове бяха доволни и  остроумни шегаджии на гърба на ЦСКА. В "червения" лагер пък отново заговориха за смяна на треньора, а ръководителите един през друг се опровергаваха и бързаха да заявят различно мнение. Обединиха се само в позицията, че Левски е спечелил с късмет, а на тях Фортуна им е обърнала гръб.