Едо с нова победа в Ангола, пресата го засипва с похвали

Спорт

28-04-2013, 12:42

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Воденият от легендата на Локо тим на Кабушкорп дръпна със 7 точки разлика пред втория в класирането

Легендата на Локо (Пд) Едуард Ераносян записа нова победа в анголското първенство, след като миналата седмица се завърна триумфално на пейката след 4-годишно наказание. Воденият от Едо отбор на Кабушкорп победи Рекреативо Либоло с 1:0 в мач от 9-ия кръг.

По този начин тимът от Луанда има вече 25 точки в актива си и впечатляваща серия от 8 победи и едно равенство. Кабушкорп дръпна с цели 7 точки пред втория в класирането Онзе Бравош и с 12 точки разлика пред следващите в подреждането 4 отбора.

Единственото попадение в мача вкара камерунската мегазвезда Алберт Мейонг в 34-ата минута. Това бе 7-и гол за 32-годишния нападател, който в кариерата си има 12 мача с 4 гола за националния тим на Камерун и солиден стаж във Витория Сетубал, Беленензеш и Брага (Португалия), както и в Леванте и Албасете (Испания).

„След успешния си дебют миналата седмица, сега българският треньор Едуард Антраник (б.р. това е второто име на Ераносян) постигна нова впечатляваща победа в анголската Джирабола (местната първа лига)”, написа електронното издание на португалския „А Бола”.