НАСА нарисува пенис на Марс

Животът

28-04-2013, 16:19

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Спирит" очертал неволно фалоса с колелата си

В интернет стигнаха до извода, че ако на Марс не съществува живот, то поне има проява на чувство за хумор. На тази мисъл ги навела снимка от Червената планета, качена на официалния сайт на НАСА. По-наблюдателните съзрели на нея гигантски фалос, пише lifestyle.bg.

Рисунката на пениса е оставена върху грунта на Марс от един от космическите апарати, които работят там. Най-вероятно вероятност "Спирит" е направил очертанията на фалоса с колелата си, тъй като снимката е от 2004 г. Според други обаче, това е дело на "Опортюнити".

Изображението от участъка на повърхността на Червената планета с гигантския пенис е открито от ползватели на Reddit. Един от тях е качил поста на сайта, след което толкова много хора потърсили оригинала, че лабораторията на НАСА временно е прекратила достъпа.

Специалистите на НАСА обаче са реагирали на интереса и дори са качили на сайта на космическата агенция изображение на гигантския пенис с по-добро качество. Официален коментар от страна на учените или инженерите на космическата агенция обаче няма.

Движението на всички марсоходи се контролира от Земята, траекторията на движението им се залага от инженерите. Според една от версиите рисунката на фалоса е била шега на специалистите, които следят работата на марсохода. Според друга "Спирит" го е направил "неволно".

По данни на "Скотсман" марсоходът "Кюриосити" не може да бъде замесен в появата на рисунката на Червената планета. А "Ню Йорк мегазин се шегува: "Направихме го. Нарисувахме гигантски пенис на Марс. Мисията е изпълнена."