Уникална трета вечер сложи точка на PolineROOCK fest 2013

Пловдив Лайф

28-04-2013, 16:41

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Три дни рок разтресе Летния театър на Бунарджика

PolineROOCK fest 2013 е едно от малкото хубави неща, които се случват за рок музиката в България. Това обяви в третия ден на феста вокалът на "Обратен ефект" Кольо, който в първата вечер разби Летния театър с невероятен трибют на Pantera с бандата Vulgar Bulgar. Той бе категоричен, че PolineROOCK fest е станал част от музикалния календар наБългария и пожела повече разгласа на събитието. 50 на 50 – така Кольо определи съотношението авторска музика – кавъри в репертоара на българските банди. След  парчетата на Pantera в първата вечер, съботата с „Обратен ефект“ той изпя любими парчета като "Много моля ви, мадам", "Полет", "Девойко".

Иначе третата вечер бе открита от Ivory Twilight, като дебют направи новата певица Виктория Димитрова, която бе безкомпромисна, подобно на времето, когато беше част от успешния проект "Angels of pain". Пследваха Пеци бенд, които свириха още в "светлата" част на феста. Преди концерт в София на сцената на Летния театър се появи самата рок-прима Милена, дошла с 4-годишната си дъщеричка. Тя през цялото време бе сърдита до майка си, защото бе изпуснала да участва в томбола за спечелване на микрохони по време на сета на Пеци бенд. "Разсърди дъщеря ми! Трябваше с връзки да й дадеш и на нея", провикна се към Пеци Милена.

Софиянците от група Sevi направиха шоуто като един по един бяха докарвани с мотор от мотоклуб "Benzin". Мощен плейлист от само авторски парчета остави публиката без думи, а вокалистката Севи бе безпощадна.

Правото да закрие PolineROOCK fest 2013 бе на Светльо & The Legends. "Ние сме бой банда, носим много на бой", започна в типичен стил Хиподилски. Не се размина и без злободневие – докато пееше емблематичното си парче "Защо се влюбих в теб, маймуно", Светльо обяви, че концертът се подслушва със законни СРС-та.

19 банди забиха в трите вечери на фестивала. "Ако го разделим на цената на билета, излиза по 50 стотинки на банда. Вече мисля за есенното издание на фестивала!", обяви в края организаторът Владо Ботев.