Плевнелиев с решение при трайна дестабилизация

Политика

28-04-2013, 17:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

До 2017 г. винаги може да направим програмно правителство и избори две в едно, смята президентът

При трайна дестабилизация, до 2017 г. винаги може да направим програмно правителство за една година и избори две в едно. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР.

Според Плевнелиев, най-притеснителен вариант би било, ако някоя партия не признае изборите.

Ако влезем в траен период на дестабилизация, какво ни чака? До 2017 г. – всяка година ще има избори. Ако влезем в някакъв период на дестабилизация, ние винаги, в следващите години може да направим избори "две в едно".

Ясно е, че оттук нататък ни чакат избори до 2017 г., но, ако в най-лошия вариант имаме нестабилност, прави се програмно правителство, поне за една година. И така – до следващите редовни избори, които може да са две в едно. Това е краен вариант, надявам се, да не се стига до него. Дълбоко се надявам, че на президента няма да му се налага втори път да прави служебно правителство, каза Плевнелиев.

Не си го пожелавам - служебният кабинет да изкара до зимата. Надявам се колкото се може по-бързо да има правителство, Народно събрание, избрано от обществото. Към момента съм спокоен, не се допуснаха сериозни грешки, върши се много работа, служебното правителство пое ясни ангажименти, сложиха си ги на сайта, допълни Плевнелиев.

Той е категорич1ен, че не съжалява за нито едно от решенията, които е взел по отношение на служебния кабинет, и по отношение на датата за избори - 12 май.