Калин Георгиев не вижда проблем с подслушванията

МВР има изключително широка подкрепа от хората от чуждите служби, заяви главсека на МВР

Аз не виждам проблем с подслушванията. Пак ще го кажа, трябва да приключи тази проверка. Колкото по-бързо приключи, толкова по-добре. Това заяви Калин Георгиев, главен секретар на МВР, в предаването "Всяка неделя".

Според него, няма как хора от МВР да подслушват за своя сметка, без това да се разчуе, защото има екип от хора, които са повече от един.

"Не виждам механизъм, по който би могло да стане. Пък и кой е този човек, който и по разпореждане на най-големия началник ще си постави главата на дръвника, като знае, че той носи отговорността. Много са тежки наказанията", каза още комисар Георгиев.

Главният комисар е на мнение, че скандалът е на път да извади МВР от състоянието му на готовност за противодействие на престъпността. Той определи аферата с подслушванията като ходене по тънък лед и заяви, че МВР има изключително широка подкрепа от хората от чуждите служби.

Георгиев заяви, че вече е изгубил интерес да работи в МВР. По думите му от скандалите с подслушването ще спечелят само политиците "с това, че няма да има МВР. Ще трябва да го изграждат наново". "Минахме през разнопосочни и безсмислени реформи, които доведоха до унищожаването на духа на колективизма, на духа на институцията", смята още главният секретар на МВР.