Лили плаши Слави със съд, заради "Гласът на България"

Добрич Лайф

28-04-2013, 23:07

Снимка:

Dobrichutre

Автор:

Dobrichutre

Всичко от Автора

Примата е изключително обидена на шоумена

Естрадната прима Лили Иванова заплашва със съд Слави Трифонов. Причината за това е, че нейни песни звучат в проекти на Дългия, пише HotArena.net.

Въпреки че вече е на години Лили не се вълнува колко може да продължи едно дело заведено от нея. Певицата е бясна на шоумена, че дълги години се подиграваше с нея в шоуто си.

Иванова е твърдо решена да се бори за каузата си въпреки всички. И когато преди седмици и в проекта на Слави „Танцувай с Магаданс” Дългия постави мисия на участниците да изиграят хореография върху парчетата на Лили Иванова, това вбесило примата.

Певицата приела задачата като като лична подигравка с творчеството й. Именно заради това Иванова свикала адвокатите си, за да изготвят нотариална покана, с която писмено уведомяват Слави Трифонов, че в продуцираните от него предавания, песни на Лили не може да звучат.

„Открай време всеки в тая страна прави каквото си иска! Днес въртят кючеци на песните ми, утре Бог знае по какъв начин ще се гаврят с мен. Докато закона е на моя страна, ще отстоявам правото си. Не ме е страх от никой. Имам желязна воля и търпение, за да доведа всяка битка до своя край”, философства изпълнителката на „Ветрове”.

Освен в шоуто на Слави Лили настоява за вето върху песните й и в „Гласът на България“. Изпълнителката била категорична, че няма да позволи, нейни парчета да се изпълняват в проекти на Дългия.

Макар да има спогодба между Би Ти Ви и „Мюзик аутор” да се плаща за права на песни, течащи в ефир, като собственик на оригиналните права на парчетата вечната Иванова е напълно в компетенцията си да откаже нейни хитове да звучат в халтурите на Дългия.

 Запознати разказват, че Лили е изключително обидена на шоумена и е отказала, за да защити честа си. През годините различни композитори й забраняваха да пее песните композирани от тях.

Сега певицата държи да покаже, че адвокатите й също познават тънкостите на закона, коментират посветени. „Значи може да се гаврят през седмица с мен в предаванията си, а сега нямат срам да си вдигат рейтинга и с песните ми. Не може така!”, категорична е Лили, пише „Всеки ден“.