Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

29-04-2013, 06:37

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив

Добро утро, Пловдив. Новата работна седмица започва с много слънце и обещанието да приключи бързо. Наближава голямата поредица почивни дни, така че – гответе се.

Преди това обаче да си свършим работата.

Днес в 10, 00 часа в заседателната зала на общината ще се проведе пресконференция на заместник-кмета Стефан Стоянов във връзка с предстоящата международна среща на туристическите оператори в Пловдив.

В 10, 30 часа кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова ще дадат старт на обновяването на улица "Цар Георги Тертер".

Молебен за здраве и благоденствие на кандидатите от Гражданска листа "Модерна България" ще бъде отслужен в митрополитски храм "Св. Марина" от 11 ч. На богослужението ще присъстват: Румен Кривицки – водач на листата на 17 МИР Пловдив област, Борислав Цеков – водач на листата на 23 МИР София, Владимир Дончев, Борис Николов, Иво Инджов и др. След  молебена политиците ще бъдат приети от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за архипастирско благословение.

Днес вицепремиерът и министърът на труда и социалната политика Деяна Костадинова ще открие благотворителна кампания за деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания и техните семейства. Началото е в 12,30 часа в Палата 7 на Международен панаир Пловдив. Инициативата се организира от сдружение "Различни, но равни".

В рамките на кампанията "Помогни и ти, приятел ни стани" гръцки и български фирми ще дарят 1000 пакета свои продукти на деца и младежи с тежки физически и умствени увреждания от общините Пловдив, Родопи, Куклен, Марица и Раковски.