Полицаи плъзват из селата

Най-доброто от печата

29-04-2013, 07:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Превозвачите очакват проблеми с връщането на хората по градовете

Допълнителни полицейски екипи ще обикалят из малките населени места в страната, съобщиха от МВР.

Засиленото присъствие на униформени е с цел предотвратяване на евентуални проблеми, които могат да възникнат заради очакваното масово пътуване на хора от градовете към селата във връзка с Великден и Гергьовден. 

Полицейските екипи обаче ще останат да патрулират из малките населени места и занапред. От МВР са преценили, че това е най-адекватният вариант за справяне с дребните кражби из селата, които са зачестили от началото на годината. От вътрешното министерство уточниха, че само през март са били проведени 848 полицейски операции из цялата страна и са били арестувани 583 апаши.

От КАТ пък предупредиха, че още от вторник движението ще е доста интензивно и отново приканиха шофьорите да са внимателни. От Националното сдружение на автобусните превозвачи в България заявиха, че се очаква най-много пътници да заминат в следобеда на 30 април (вторник) и сутринта на 1 май (сряда).

Според превозвачите ще има интензивно пътуване в следващите няколко дни, като към момента няма необходимост от осигуряване на допълнителни автобуси. Евентуален проблем може да възникне с връщането на хората към градовете, защото масово се очаква всички да пътуват обратно към домовете си на 6 май.
От НИМХ пък обещаха хубаво и топло време за празничната седмица.