Модерна стрийт фитнес площадка

Спорт

29-04-2013, 07:45

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев откриха съоръжението

Вчера привечер зам.-министърът на спорта в служебното правителство, прославеният български световен и европейски шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, носител на 4 олимпийски медала – бронзови и сребърен, от 6 поредни Олимпиади и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха първата в страната площадка за стрийт (уличен) фитнес с модерно оборудване, разработка на българска компания.

Разработката е съвместна с Българската федерация по спортна гимнастика. На 27 април тя бе представена на Фитнес уикенда в Международен панаир Пловдив.

Професионалната площадка за стрийтфитнес на стойност 15 000 лева и е дарение на Община Стара Загора от фирма , чийто собственик е старозагорец.

Съоръжението е произведено от бургаската фирма, откъдето е свалено и монтирано само за 8 часа вчера в двора на Професионалната гимназия по електротехника "Г.С.Раковски".

На него ще тренират 1000 ученици от няколко училища в тази част на Стара Загора, както и всички, които желаят, макар и от по-отдалечени райони на града.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се обърна към  присъстващите с думите: "Радвам се, че можем да изпълним едно наше предизборно обещание. Още преди година и половина с нас се срещнаха момчетата, които се занимават със стрийтфитнес в Стара Загора и помолиха да ги подкрепим в техните усилия. Да направим така, че да има повече площадки в града. И ето че днес имаме възможността да открием тази – може би най-модерната не само в Стара Загора, но и в България. Сигурни сме, че от нея ще се възползват много млади хора. Нека благодарим на фирмата, която дари на Стара Загора това прекрасно съоръжение. Когато има партньорство между Общината и бизнеса, нещата се получават.“