Емели Санде счупи "брадат" рекорд на The Beatles

Булевард

29-04-2013, 12:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Певицата била на път да зареже пеенето, за да стане лекар

26-годишната соул певица Емели Санде счупи "брадат" рекорд на The Beatles за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми с дебютния си диск Our Version Of Events.

Албумът на шотландската звезда все още се задържа в топ 10, 63 седмици след излизането му през февруари миналата година. Така тя победи диска на ливърпуската банда Please Please Me, който прекара 62 седмици в топ 10 между 1963 и 1964 г.

"Нямам думи и това е нещо, за което можех само да си мечтая. The Beatles са най-великата банда на всички времена и тяхното наследство живее и продължава да вдъхновява всички нас, които правим музика. Много съм щастлива, че толкова много хора са свързани с историите и песните в албума, това наистина е нашата версия на събитията сега", сподели певицата.

Our Version Of Events, който в момента е на пето място в класацията, е бил продаден в 1,82 милиона копия само във Великобритания. Емели беше номинирана за най-добра оригинална песен и най-пускана песен за наградите Айвър Новело, както и за престижната награда Шотландски албум на годината 2013 г.

Соул певицата споделя, че почти се отказала от музикалната си кариера, за да стане лекарка, защото смятала, че тази професия гарантира сигурност на работното място.

"Имах тези мечти, но за мен най-важното беше да чувствам сигурност в живота си. Това означаваше да не си мисля да ставам певица, а да се съсредоточа върху ученето, за да стана лекарка", разказа тя.