"Зелени вълни" отпушват трафика по Великден

Мисия София

29-04-2013, 16:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зелена вълна за тези, които се прибират от София за празниците

Очакват се засилени проверки за алкохол и наркотици

"Зелени вълни" на светофарите ще улесняват пътуването на гражданите, които напускат столицата за Гергьовден и Великден, съобщи началникът на КАТ-София комисар Богдан Милчев.

"Зелени вълни" ще има по направленията:

Орлов мост - бул. "Цариградско шосе" - магистрала "Тракия";

Руски паметник - бул. "Цар Борис" - Пернишко шосе; Люлин;

бул. "Сливница" до изхода на Околовръстно шосе.

На бул. "Ломско шосе" също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

По празниците се очакват много проблеми заради ремонти. Един от основните ще бъде на главен път Е-79. Очаква се много хора да заминат за Гърция и най-проблемен ден ще бъде 6 май, когато ще бъдат най-много тези, които се връщат, отбеляза Милчев.

Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена, въпреки че няма ремонти.

Засиленият контрол няма да бъде само вечер, а през цялото време ще се правят проверки както за алкохол, така и наркотици, заканиха се от КАТ.

Комисар Антонов, началник отдел "Пътна полиция", призова пътуващите да не поемат рискови изпреварвания и също подчерта, че трябва водачите да бъдат търпеливи на пътя.

"Добре е гражданите, които ще бъдат извън жилищата си по празниците, да предприемат мерки срещу евентуални последици от кражби. Тези, които ще пътуват пък най-добре да уведомят близки и съседи за това, за да могат те да наблюдават и да информират своевременно полицията", допълниха органите на реда.