Sofiautre алармира: Крадат ни с ментета!

Софиянци са подложени на такси-тормоз, защо спят ченгетата?

Това вече не се издържа! "Копърките" отново направиха тежък живота на софиянците, разчитащи да се приберат у дома с такси или да ползват по някакъв друг повод жълтите коли.

Безскрупулни таксижии чакат на пусия пред столичните заведения петък, събота и неделя и щавят двойно нищо неподозиращите клиенти.

Най-много са ментетата на "За едно евро" и "O'кей супертранс".

Наглеците са нарушили жестоко наредбата на столична община тарифите да бъдат в един и същи шрифт. На очи се набиват цифрите 0,77 и 0,88, което би трябвало да са стотинките за един километър. Като се добави и фалшифицираният до почти 90% фирмен знак, заблудата е пълна.

На практика в тъмно време е невъзможно да се види, че всъщност истинската тарифа – лев и трийсет е написана с миниатурни цифри най-отгоре. При това с мастило и не се вижда дори, когато седнеш отпред на мястото на пътника. На всичкото отгоре нощната тарифа на апашите започва още от 21:30.

В 90 процента от случаите колите се карат от столичани в повече, най-вече перничани и други продукти на металургичната култура. Странно обаче защо полицаите не се занимават с фалшивите таксита, които гърбят здраво софиянци.

Още повече, че "копърките" нарушават очевидно законите на Столична община.

Sofiautre.bg веднага дава едни такива ментърджии за проверка. Ето какво пише на фискалния бон:
"Конкурент-АТ" ООД, тел. 444-33-23, сл. 616, ЕТ “Стандарт-Г.Божилов”, жк. Младост, бл. 411.