Отново три от три за отборите от В група

Спорт

29-04-2013, 15:51

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мастер е втори и при добро стечение на обстоятелствата може да се окаже основен фаворит за влизане в Б група

Мастер, Созопол и Несебър прибавиха по три точки към актива си в първенството на Югоизточната В група. Това те сториха съответно срещу Хеброс 3:0 /служебно/, Гигант (Съединение) 1:0 и Хасково с 2:0.

Най-стойностна е победата на Несебър над кандидата за влизане в Б група Хасково. Доскорошният лидер, който в момента е трети, се води от бившите треньори на Нефтохимик Димчо Ненов и Иван Цветанов. Въпреки амбициите си  обаче хасковци допуснаха поражение от преобразения отбор на Несебър.

И Созопол прави добър сезон, след като постига поредица от добри резултати през пролетния полусезон. Мастер не изигра своята среща поради неявяването на Хеброс (Харманли). Най-вероятно още във вторник отборът, откъдето Христо Стоичков тръгна към големия футбол, ще бъде наказан с изваждане от състава на групата, поради второ неявяване на официален мач. Арда Кърджали, който преди време играеше в професионалните дивизии пък вече прекрати участие. Причините са прозаични – финансови проблеми.

Така преди изиграването на поредните мачове, Мастер е втори и при добро стечение на обстоятелствата може да се окаже основен фаворит за влизане в Б група. Отборът има потенциал и играе постоянно и силно през цялата година.

В следващия двубой Мастер гостува в Асеновград, Несебър на Спартак Пловдив, а Созопол играе в Брестник. И трите отбора имат преодолими съперници и няма да е чудно, ако след Великден завземат още по-високи стъпала в таблицата за класиране.