Ивайло Петев награди пловдивския шампион на Ариана Аматьорска лига (СНИМКИ)

Спорт

29-04-2013, 15:54

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Миналогодишният победител ОАЗИС излъга на финала Vip Dent със 7:6 след дузпи

ОАЗИС е четвъртият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2013 година. Отборът дублира титлата си в Пловдив от миналото издание на турнира след 8 поредни победи. Шампионите надделяха във финалната среща над Vip Dent със 7:6 след изпълнение на дузпи в динамичен и оспорван двубой.

Решителният мач протече равностойно с много положения пред двамата вратари, стилни комбинации и бързи атаки. При изпълнението на дузпи вратарят на ОАЗИС показа по-добър рефлекс и успя да помогне да тима си да вдигне купата.

Така и двата финалиста – ОАЗИС и Vip Dent, си спечелиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2013 през юли. Съставите ще представят Пловдив и ще се борят за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу професионалния шампион на България по футбол за сезон 2012/2013.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петеев награди първите три места в турнира и връчи индивидуалните награди. За шампионския тим на ОАЗИС игра бившият футболист на Локо (Пд) Георги Недевски, който сега е треньор в детско-юношеската школа на Лаута.