9970 семейства искат помощ за отопление

Животът

29-04-2013, 16:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сладки подаръци за Възкресение! (СНИМКИ)

Социалните плащания са уредени, посочи вицепремиерът Костадинова

9970 души са подали молби за енергийни помощи през отоплителния сезон. Това съобщи служебният министър на социалната политика Деяна Костадинова, която посети Пловдив, за да раздаде великденски подаръци на деца и младежи с увреждания. Служителите на ведомството вече разглеждат молбите. Работим усилено и тези, които отговарят на условията ще получат парите си още през следващия месец, каза Костадинова.

В петък бяха уредени всички социални плащания. Хората могат да си ги получат днес или във вторник, ако отидат до пощата, добави социалният министър. Тя уточни, че в това число влизат и сумите за тези, на които беше отказана енергийна помощ, защото надхвърлят прага за кандидатстване с до 10 лева. Надбавки ще получат малко над 8000 души. Предстои да бъдат изплатени и парите за майките на деца с увреждания.

Костадинова обяви още, че се разкрива и нова процедура за обществените трапезарии. В момената на територията на страната по тази програма работят 133 доставчика. Сега към тях могат да се присъединят и нови желаещи.