Предизборна скука с каварненски привкус

Мисия Каварна

30-04-2013, 07:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Марин Маринов

Всичко от Автора

Законодателни инициативи: Are you talking to me?

Предизборната кампания 2013 в Добрички многомандатен район ще мине под знака на голямата СКУКА!

Няма как да бъде иначе, липсват сериозни дебати, липсват тези, липсват аргументи!

Добруджанецът не се интересува от похватите на ДС, добруджанецът е мнителен, особено към пришълците! Не се впечатляват от разходките на политиците, които някак си мимоходом минават по централната улица на областния център, пък били и те с претенция за европейско представителство... Скучно и неуважително, особено когато едни живеещи в лукс, с неглижиран тоалет имат претенцията да се представят като част от народа!

Едни други, които пък си повярваха, че след като бяха избрани в ОбС на гр.Каварна, вече могат да атакуват и парламентарните кресла... Докато кмета на общината Цонко Цонев, след двегодишни административни препятствия с гордост казва, че града си има собствена аграрна гимназия!Докато същият кмет трескаво се подготвя за празника на града, който ще събере гости и близки на Каварна на 6 май.

Ако някой попита д-р Евгени Чобанов каква е законодателната инициатива, която той би предложил, ако все пак жителите на Добричка област го изпратят в НС, едва ли би получил отговор. И какво да очакваме от човек, който нарушава Негово Величество Закона още в хода на предизборната кампания.

Жителите на областния център са дълбоко възмутени, защото никой през предходните кампании не си позволяваше да оскверни дърветата в града. Все пак това не е личното стопанство на арендатора г-н П.Петров, който следва доктора в листата.

Макар че явно по фамилна линия, уважението към дърветата не е на почит за Чобанови. Търговията с дърва за огрев на центъра на гр. Каварна е доходоносен бизнес за брата на д-р Чобанов... Ако този номер минава в Каварна, със сигурност в другите общини няма да мине!Защото в Добричка област природата е на почит, тя е препитание и живот, тя е земята, която изхранва цяла България.

Другият каварненец, който се е устремил към българския парламент, Красимир Кръстев е местен бизнесмен, който обича около него да щъкат хора с прякори от фауната, нетипична за региона – Лисицата, Шарана, които запълват иначе скучното си ежедневие с писане на компромати, за всекиго по нещо, ей така, за да наклепат някой, който работи.

Макар че треските за дялане при водача са доста... 2002 год. - съпругата на Кръстев, Яна Кръстева е осъдена от Каварненския районен съд по чл.78А от НПК за фалшифициране на документи. Макар че за периода 1998 – 2013 г.дружеството Ентерпрайз, собственост на господина предлага интернет услуги без съответните разрешителни.

Практиката за придобиване на общински терени и при Кръстев е действаща.1999 год той купува терен на морския бряг от Община Каварна около декар, 2004 добавя съседен от 400 кв.м. Явно бизнесът в крайморския град върви добре, защото Краси се сдобива с триетажен мезонет в идеалния център на града... Интересно колко данъци внася собственика на доходоносния бизнес?

Всеки би си задал въпроса, с какво тези "видни" каварненски граждани, заслужиха честта да оглавят листите на ДСБ и РЗС. Освен ако кмета на Каварна Цонко Цонев не заслужава да му бъде гласуван закон, как едно малко западнало икономически градче, се превърна в атрактивна дестинация, в център за културни и спортни мероприятия.

Затова,че никому неизвестни преди местности, днес са под закрилата на Юнеско и са притегателен център за наши и чужди туристи.

Добруджанци се измориха от компромати. Особено сега, когато всеки е забързан към отраслите, които осигуряват препитанието му - земеделие и туризъм.

Ще успеят тези, които са до хората, до проблемите им. Победата на Румен и Желязко ще е съкрушителна, защото те са си просто наши, защото разчитат на доверието на хората, а не на правене на черен PR.

Защото са усетили пулса на земята и на добруджанския простор,който зарежда с любов към хората.