Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

30-04-2013, 06:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес живакът удря 30 градуса

Добро утро, Пловдив! Днес ще е поредният слънчев и топъл ден. Следобед в планините на Западна България ще се развие купеста облачност. Температурите обаче ще останат високи. Максималните ще са между 27 и 32 градуса – за Пловдив – около 30.

Днес ще стартира голямото асфалтиране в Пловдив. Първата копка ще бъде направена в 10.30 ч. Обновлението ще тръгне от отсечката на булевард "Санкт Петербург" пред боулинг "Ескалибур".

В 9:30 часа ще стартира качването на 2-метровия позлатен кръст върху високият 22 метра църковен купол на новостроящия се пловдивски храм "Свети Николай" . Технически операцията ще бъде извършена с кулокран и подемна вишка. Църквата се намира на ул. "Копривщица", близо до прелеза на бул. "Свобода".

Кметът на район "Западен" - Десислава Желязкова, официалното ще открие ремонтираните улици "Димитър Страшимиров“ и "Русе“. Церемонията ще бъде в 11:00 ч. на кръстовището на двете улици пред ЦДГ „Рая“. Отсечките имат нов асфалт, нови тротоари със снижения и антипаркинг колчета. Обособени са няколко паркоместа пред детската градина, както и предпазна ограда пред входа й. Програмата включва още посещение на двете нови групи на „Рая“ и разглеждане на новия музикално-танцов салон на детска ясла „Дара“.

От 10:00 часа пък кметът на „Източен” - Петър Петров, ще раздаде пакети с храна на 150 социално слаби жители на района. Събитието ще се проведе в сградата на районната администрация на улица „Лев Толстой“ № 2. Поводът за жеста е наближаващия светъл християнски празник Великден. Петър Петров напомни, че това е традиционно дарение, което ще помогне, макар и малко на хората в трудното ежедневие.

От ПП ГЕРБ в район „ Северен” ще раздадат в 11 часа в новооткрития пенсионерски клуб в квартал „Гагарин” хранителни продукти на 70 семейства в затруднено положение.

 

Кметът на община Асеновград - д-р Емил Караиванов ще даде брифинг. Срещата с медиите ще е в 11:00 в сградата на общината.

Днес 14 до 20 часа ще бъдат въведени ограничения в движението на пътя Пловдив-Смолян. То важи за моторни превозни средства с маса над 12 тона, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Забраната е във връзка със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”. Същата забрана ще е в сила и на 6 май.