Джаджа изключва хладилника, ако ядем твърде много

Най-доброто от печата

30-04-2013, 07:38

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Уредът е с размери на флашка и се свързва безжично с компютър или телефон

Джаджа за хора, вманиачени по поддържането или свалянето на килограми, може да изключи хладилника им, ако ядат прекалено много. Всъщност изключването на електрическия уред е само екстра към фитнес уреда.

Основната задача на Fitbit е да проследява активността на даден човек през денонощието, като умната машинка следи какви разстояния изминава приносителят му, дали се качва и слиза по стълби, колко калории гори, колко дълго спи. На базата на всичко това машинката изчислява какъв здравословен баланс е необходимо да се следва.

При подходящи настройки джаджата може да предприеме „наказателни” мерки, като например да изключи хладилника или компютъра ви, за да ви накара да ядете по-малко или да се раздвижите.

Уредът е с размерите на флашка и може да се закачи на колан или ключодържател. Той може да следи дейността на до осем души.

Свързва се безжично с компютър или телефон. Най-същественият недостатък на изобретението е, че данните на хората, които го използват, могат да бъдат хакнати.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен