Бешикташ дойде за звездата на Ботев

Спорт

30-04-2013, 10:49

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тошко Неделев може да напусне отбора през лятото, цената му е поне 1,5 млн. евро

Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев продължава да приковава вниманието на елитните турски клубове. Сред отборите, следящи под лупа изявите на 20-годишния национал, се наредиха грандът Бешикташ и Генчлербирлиги, пише "7 дни спорт".

Представители на двата клуба присъстваха на Колежа при победата над "Литекс" с 1:0, а Неделев изнесе поредния си много силен мач. В ложата на стадиона в Пловдив имаше и скаут на Касъмпаша, за когото отпреди месец също се знае, че проявява интерес към перлата на Ботев.

Неделев отдавна е в полезрението и на друг гранд от Истанбул - Галатасарай, както и на Истанбул ББ и устремилия се към завръщане в Суперлигата Манисаспор.

Представителят на Бешикташ е гледал зорко и изявите на футболист номер 1 на България за 2012 година Георги Миланов. Топ мениджърът на български играчи за турския пазар Несим Нешадов пък бе в компанията на скаутите на Генчлербирлиги и Касъмпаша. Те са имали и друга цел от състава на Ботев - Вандер Виейра. Бразилецът обаче не игра, тъй като още не е напълно възстановен.

Кандидатите за подписа на Неделев трябва да извадят поне 1,5 млн. евро според  клауза в контракта му, за да бъдат стартирани преговори между клубовете. Ботев пък не смята да се разделя с Вандер за сума под 600 000 евро, пише Sportlinе.bg.