Легенди на нафтата готови да се върнат на терена, ако се налага

Спорт

30-04-2013, 13:07

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

До това обаче едва ли ще се стигне, тъй като в отбора има много млади момчета, които горят за победи, смята ветеранът – легенда

Двама от емблематичните футболисти на Нефтохимик Станимир Димитров и Митко Трендафилов са готови да помогнат, ако това се наложи, но да върнат отбора отново в А група.

Станимир Димитров е един от играчите с най-много мачове в А група за отбора. В годините, когато играеше за Нефтохимик, той многократно бе искан от български и чуждестранни грандове, но тогава клубният президент Христо Порточанов отхвърли всички оферти. Най-настоятелни бяха от Левски, като на няколко пъти емисари на клуба идваха за подписа на играча, но така и до споразумение не се стигна. В момента Димитров е помощник-треньор на нафтата и от три седмици активно участва в тренировките на тима. Близки до отбора определят формата на треньора като все по-добра, а самият Димитров е готов при необходимост да се картотекира като аматьор. До това обаче едва ли ще се стигне, тъй като в отбора има много млади момчета, които горят за победи – смята ветеранът – легенда.

Другият футболист, за когото се говори със суперлативи е Митко Трендафилов. Според самия него, старите контузии и новите травми са го отказали от активния футбол, въпреки, че именно той е човекът, който заедно с други футболисти от легендарния период на тима, върнаха Нефтохимик преди две години в професионалния футбол. Сега Трендафилов, след чиито голови пасове обикновено съотборниците му се прегръщаха, а стадионът изпадаше в еуфория, е скаут на клуба. Той следи отблизо играта и тактическите прийоми на бъдещите съперници на Нефтохимик. След това треньорите избират съответната тактика и изпълнители. Така ще бъде и през тази седмица, когато нафтата приема прекия си конкурент за влизане в групата на майсторите Светкавица от Търговище.

А със сигурност, ако не до края на сезона, то съвсем скоро може да видим в игра и Станимир Димитров, и Митко Трендафилов, и старши треньорът Антон Спасов, във все по-актуалният като идея за осъществяване официален мач – бенефис на легендите на бургаския футбол, които със сигурност заслужават уважението и вниманието на бургаските привърженици на футбола.