30 хиляди туристи посреща Несебър за Великден

Туризъм

30-04-2013, 13:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Морският град в пълна готовност за сезона

В пълна готовност за активния летен сезон е община Несебър, съобщи за Burgasutre кмета Николай Димитров. Около 30 хиляди души се очаква да наплънят вече отворената хотелска база на морския град по време на Велкденските празници. 

Освен приваващите туристи, които вече са в Слънчев бряг по линия на Съюза на австрийските пенсионери, в Несебър са пристигнали и няколко групи от румънци.

"Най-много румънски, руски и български туристи са проявили интерес към базата на Несебър за празниците. Обикновено те присттигат за пет дни, но някой от групите са за по-дълъг престой", допълни г-н Димитров. 

Днес градоначалника направи първата копка на нова административна сграда в близост до рибарсккото пристанище в Несебър. Тя трябва да бъде завършена в рамките на 7 месеца, а функциите ще бъдат административни и обществени. "Искахме първата копка да е по време на страстната седмица, защото държахме на символиката с възкресението на Господ Исус Христос и възкресението на една сграда, която ще служи най-вече на хората от града", обясни Николов.

Предвижданията са в сградата да бъде позиционирана и новата ритуална зала на Несебър, която ще бъде използвана за новия общински проект за сватбен туризъм.