София – притегателен център за спортни състезания

Зам.-кметът на София обяви, че столицата ще развива спортен туризъм. За да е убедителен той изброи спортните зали в ремонт

"Нараства интересът към София като място за провеждане на големи спортни събития", заяви заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов.

Това той направи докато инспектираше довършителните дейности по изграждането на спортен комплекс в 88 СОУ в ж.к. "Овча купел".

Чобанов обяви, че са водени разговори със спортни федерации. "Има интерес следващата година в София да се проведе тенис турнир", уточни той. 

"Инфраструктурата, която изграждаме, има този ефект – градът се превръща в привлекателно място за спортен туризъм", заяви зам.-кметът.

Той обяви, че за учебната 2012/2013 ще бъдат ремонтирани 4 училищни физкултурни салона – в районите Младост, Надежда и Слатина. От общината предвиждат и ремонт за басейни в районите Люлин, Младост и Триадица.

До два месеца ще завърши и изграждането на две многофункционални спортни зали в 81 СОУ в ж.к. "Младост 3", допълни Чобанов.

"Залите ще могат да се ползват от жителите на квартала. Тези съоръжения са много важни, защото са подходящи както за любителски спорт, така и за професионални занимания", заяви зам.-кметът.