Намалиха наемите на пазара, след протести на продавачите

Мисия Добрич

30-04-2013, 14:33

Снимка:

Dobrichutre

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Правят и ремонт за 35 хил.лв.

Общинският съвет на Добрич прие изменения на Наредбата за местните такси, с които бяха намалени наемите на общинския кооперативен пазар.
Припомняме, че dobrich.utre.bg ви информира за протестите на търговците и поредицата от техни срещи с общинари. Намалението на наемите бе едно от основните искания на протестиращите, което е факт от 1 май.

Кметът на града Детелина Николова, заяви на сесията, че намалението на наемите за ползване на работни места на пазара ще доведе до спад на приходите  с около 45-48 хил. лева. Това намаление ще бъде компенсирано като се ограничат други дейности на общината и се потърсят възможности за по-добра събираемост на други приходи.

На пазара вече са започнали ремонтни дейности в размер на около 35 000.
Ще бъдат направени полиетиленови покрития, ще се реновират терените и ще се предостави възможност за безплатно ползване на санитарен възел.

На централния кооперативен пазар наемът за работно място от 4 кв.м на територията на закритата площадка и от 5 кв.м. на откритата пада от 164 на 140 лева месечно. За работно място от 2 квадрата на открито ще се плащат по 70 лева на месец или 5 лева на ден.

Наемите на микропазарите в централна градска зона се намаляват също от 164 на 140 лева месечно, а извън центъра – от 146 на 125 лева. През месеците януари и февруари ползвателите на работни места ще заплащат 70% от дължимата такса.