Борисов: Хората ще ни дадат оценка

Мисия Пловдив

30-04-2013, 15:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ покрепя затягане на подслушването

Октомври месец тази зала ще е готова и всички пловдивчани ще идват тук на концерт. Хората виждат какво сме направили и ще ни оценят. Това заяви бившият премиер и водач на листата на ГЕРБ Пловдив град - Бойко Борисов, при посещението си на строежа на многофункционалната спортна зала Колодрума.

Той сподели, че строежът е бил затруднен, тъй като бетонът, положен при старта на проекта преди 8 години, е бил компрометиран. Затова е отнело много време да се направи здрава основа. Така след 50 години Пловдив вече ще има зала, заяви още Борисов. Той изтъкна, че към съоръжението ще има подземен паркинг и допълнителни тренировъчни зали, където да спортуват децата на Пловдив.  

Ние строим, те да палят. Тях само за това ги бива. Така лидерът на ГЕРБ коментира запалването на знамето на партията от група граждани пред община Пловдив тази сутрин. Виждате агресивното действие на дадени медии, които изобщо не отговарят на стандартите в журналистиката, на свободния медиен пазар, на демокрацията, каза още Борисов. Аз на два избора се явявам срещу подобни тактики и ги печеля, заключи той.

Спомням си как говореха, че една телевизия ни подкрепяла. Неправителствени организации, партии всеки ден ни обвиняваха в медиен монопол. Тези митове се разбиха. Защо сега тези хора мълчат. Защо г-жа Кунева например не говори? Това ми е най-интересното! Обвиняваха ни, че медиите били наши – сега виждате каква е атаката отвсякъде, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обяви за нов и много по-строг закон за нерегламентираното подслушване. Ако законът не санкционира лицата, които си позволяват да следят хората, борсата за подслушване ще стане много скъпа. Всички ще вземат да се изкушават - без нас, разбира се. Това ще бъде много тежък удар за демокрацията, защото ще бъде прилагано за неудобни журналисти, политици, магистрати, неправителствени организации. Подкрепям всичко в тази посока. Ние сме и единствената жертва на това подслушване. Само срещу нас има пуснати компромати, коментира Борисов. Той изтъкна, че въпреки атаките не е злопаметен и не отвръща на подобни провокации.