Бербатов подписва със Зенит, твърдят в Русия

Спорт

30-04-2013, 16:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Голмайсторът на Фулъм напуска Висшата лига през лятото

Шампионът на Русия Зенит (Санкт Петербург) проявява сериозен интерес към звездата на Фулъм Димитър Бербатов, твърди местното издание "Известия".

По информация на вестника, трансферна цел №1 на грандът е нападателят на Вердер (Бремен) Марко Арнаутович. "Бременските музиканти" обаче могат да завишат цената на австрийския национал и Зенит има резервен план. Той се казва именно Димитър Бербатов. "Интерес към него от водещите клубове в Русия е имало не един или два пъти в миналото. Продължава да е така и до днес", каза пред "Известия" агентът на бившия капитан на България Емил Данчев, пише Sportline.bg.

"Руският шампионат се развива непрестанно и скоро ще бъде един от водещите в Европа и звездите ще се заинтересовани от възможността да играят във вашата страна. Всичко зависи от ръководството на Фулъм, но за сега няма преговори между двата клуба и сделка трудно ще се осъществи", каза още Данчев.

Легендата на Зенит Борис Чухлов смята, че отборът има нужда от добър нападател, който да разнообрази играта на тима. "Имаме Хълк и Кержаков, но те все още не са играли заедно. Ако дойде нов нападател, играчите ще трябва да се приспособят към него, но това няма да е проблем. Класен играч той ще подобри атаката, но идва и проблем - няма да се обръща достатъчно внимание на школата", каза Чухлов.

Накрая "Известия" пише, че цената на Бербатов, който има договор с лондончани до 2014 година, към днешна дата е около 7 милиона евро, след което припомня кариерата на звездата. Преди няколко дни пък медиите в Англия писаха, че мениджърът на Фулъм Мартин Йол иска да напусне "Крейвън Котидж", а заедно с него ще си тръгне и Бербатов. Причината за това е, че шефовете на клуба отказват да отпуснат средства за привличането на големи имена през летния трансферен прозорец.