Дружество "Слънчев бряг": Незаконните бараки аут от комплекса!

Туризъм

01-05-2013, 10:40

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От Ад-то настояват държавата да вземе спешни мерки

Общо 18 списъка с незаконни обекти, настройки над сгради и други строителни нарушения в курортния комплекс са изпратили до министерството на регионалното развитие и благоустройството от акционерно дружество "Слънчев бряг", съобщи изпълнителният директор Златко Димитров.

Задено с него от там са изпратили на 30 април и писмо, в което настояват собственици на структурата да бъдат влючени в експертните проверки на министерството. Проблемът е, че дружество няма законовата власт да санкционира и премахва незаконни обекти. Това могат да правят единствено ДНСК и община Несебър, към които дружеството нееднократно, но безрезултатно е отправяло сигнали. 

"Нашата цел не е да подгоним търговци и собственици на имоти, а да поддържаме вече стартирала промяна в имиджа на курортния комплекс  за да можем да привлечем по-висок стандарт туристи", обясни Златко Димитров. По думите му, една от предпоставките за изграждане на нови стандарти в туристическите услуги е съвременният и съобразен с всички правила вид на комплекса. От акционерното дружество са категорични, че незаконните постройки, създават възможности и за развитие на „сенчестия бизнес”, уронват престижа на цялата страна.  

Голяма част от незаконните обекти се намират в парцелите, прилежащи към хотелите. Това са предимно търговски обекти, отдавани от собствениците на хотели под наем, с което те навлизат в сферата на "сивия икономически сектор". Проверката, която сега МРРБ извършва в комплекса, отново заобикаля тези незаконни постройки – обхождат се само алеите на курорта, смятат още от акционерното дружество.