Наталия Кобилкина за любовта, секса и ключа към щастието

Пловдив Лайф

01-05-2013, 16:31

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Топ сексоложката изнася семинари за първи път в Пловдив

Чували сте много истории за хора с нещастни връзки, бракове със сериозни проблеми и неизбежен финал. И изведнъж... Точно тези куцузлии в любовта по чудодеен начин успяват да открият перфектния партньор. Той е успял в живота, настанява ги в прекрасно жилище, дарява ги с рожба. Това не е сценарий на филм, не е и приказка, а реална част от живота на дами, потърсили помощта на семейния терапевт и сексолог Наталия Кобилкина.

Питате се какво може да преобрне живота ни и най-сетне да намерим правилния партньор? Ключът е в нашите нагласи и мислене, категорична е Наталия.

Тайните как да станем сексуално привлекателни и как да се научим да живеем в хармония със себе си и да започнем да будим възхищението на мъжете тя ще разкрие пред пловдивчани в три поредни семинара. „Успешна комуникация с другия пол”, тренинг „Щастлива жена (Гейша 1)" и VIP- курсът за мъже с Алекс Ломски ще се проведат от 10 до 12 май в хотел Лайпциг Пловдив. Какво е решението на сексуалните ни проблеми и защо Пловдив е изиграл специална роля в живота на популярната сексоложка? Разберетe от интервюто й за Plovdivutre.bg.

Наталия, влияе ли кризата на желанието за секс на мъжете и жените у нас?

Безпаричието се отразява различно. Когато мъжете имат финансови проблеми, не им се прави секс, защото се намира под стрес. За разлика от жените. Когато жената е напрегната заради липса от пари, нейният начин да се отпусне и да забрави за проблемите е желанието й да се люби. Оттук се получава разминаване. За мъжа е важно да се научи да се отпуска и да прилага антистресови техники.

Какъв е най-големият проблем при интимните отношения и на двата пола? Осмеляват ли се да го споделят?

Мъжете се оплакват най-вече от преждевременната еякулация или бързото свършване. А биха искали сексът да продължава по-дълго. Докато жените обикновено не получават никакъв друг вид оргазъм освен клиторния, а искат да получават по-дълги и качествени оргазми.

Има ли мода в секса?

Донякъде да, защото преди години беше много „неправилно” да правиш анален секс, докато сега това едва ли не е модерно. Младите момичета мислят, че е хубаво. Така че се променят и стандартите, модата и хората стават все по-отворени за различни сексуални експерименти.

Вашето отношение към този вид ласки?

Човек трябва да прави всичко, което му доставя удоволствие. За много жени аналният секс дава по-голямо удоволствие в сравнение с вагиналния. Така че става въпрос да го правиш правилно, без наранявания и да спазваш определени мерки, които да предпазват от здравни проблеми. Но като цяло няма нищо лошо в това.

Защо се стига до изневери? Само липсата на качествено задоволяване ли подтиква да намираме забавление под завивките с друг/а?

Има поне 30 причини, заради които човек изневерява. За мъжа по принцип изневярата не е повече от фитнес. Ако попадне на купон например в чужбина и красива жена го съблазнява, не винаги може да каже „не”. Но това не означава, че не обича партньорката си. И при жените важи донякъде. Ако знаем, че един секс е безнаказан и няма да се чувстваме зле или виновни, ние бихме го направили. Но понеже имаме морални норми и правило, че е нередно, не прекрачваме тази граница. Не че не го искаме, но се страхуваме, че ще се почувстваме виновни. Към изневяра подтиква липсата на емоция, на нежността, на разнообразие, комплекси дори.

След като намерихте половинката си в живота, изкушавал ли Ви е някой друг?

Постоянно ме изкушават, но не се поддавам. Няма жена или мъж, които не са се впечатлявали от противоположния пол след брака си. Ако има такива, които твърдят, че нямат изкушения, то това си е лъжа. Ние сме просто хора. Забелязвам, че често се преструваме на много морални пред другите, а в своя живот правим какво ли не. Против съм тези двойни стандарти. Ако бяхме ангели, щяхме да сме на небето. По-добре да живеем живота си и да приемем човешката си природа.

С какво Вашия съпруг Ви привлече, че се врекохте във вярност? С какво превъзхождаше останалите?

Беше любов от пръв поглед. Видях го и ми стана много хубаво – все едно се озовах в друга реалност на спокойствие, сигурност и на любов. Усетих какво е да бъдеш желана и обичана жена. Това е толкова прекрасно чувство.

Може би така момичетата могат да познаят правилния партньор?

Ако с него можеш да бъдеш себе си и не е нужно да играеш никакви роли, да слагаш маски. Когато той те харесва и без никакъв грим, без направена коса или специални дрехи. Много е приятно, когато се събуждаш сутрин, а той ти казва, че си най-красивата за него точно в този момент. Благословия е той да те обича такава каквато си.

Най-големият проблем на съвременната жена сякаш е, че толкова е свикнала да се справя сама, че чак плаши мъжете?

Вярвам, че е хубаво жената да работи само това, което й носи удоволствие, но и да може да се опира и на мъжа си. Много е важно на най-близките си мъже да им покажем, че имаме нужда от тях. Трябва да им помогнем те да се почувстват нужни или като им го казваме директно или с жест. Мъжът си тръгва тогава, когато се чувства ненужен за една жена. Бъдете благодарни! Често възприемаме мъжете като даденост и все ги критикуваме, осъждаме ги. А би било хубаво да им казваме: "Ти си най-прекрасният и правилният мъж!". Да го приемаме такъв, какъвто е. Нека да вярваме, че ни е верен и да се отнасяме към него като към Бог.

Колко са щастливите жени след курса Гейши 1 и защо пловдивчанки е добре да се запишат?

Към момента направих още 120 групи. Няколко хиляди човека вече са преминали през обучението. За мен е важно, че след него жената се променя. Започва да се уважава, да приема своята женска нежност, топлина, мекота, красота. Започва да се обича. Много работим  за уважението към майките и бащите си. Аз съм семеен терапевт по образование. Знам от огромната си практика, че ако не уважаваме родителите си, не ги почитаме, не ги обичаме с цялото си сърце, ние никога няма да сме щастливи в личните си отношения. Този курс помага да възстановим нашите енергийни отношения с тях. За мен Пловдив е специално място и искам тук жените да са по-щастливи. Мъжът ми е пловдивчанин. Градът ми подари такъв прекрасен съпруг!

Разкажете реален случай и житейски проблем на клиентка.

Тъкмо се връщам от среща с една от тях. Тя дойде при мен с ужасно нещастен брак. Мъжът й не печелеше нищо, тя трябваше да го издържа. Започнахме да работим с нея. Разведе се. Само след 2 седмици среща нов човек, който е абсолютно влюбен в нея, обожава я. Той е много успешен човек, купи й дори къща, а тя от 10 години работеше, за да постигне тази своя мечта за собствен дом. Сега чакат бебе, а на тяхната сватба бях специален гост. След работа с мен много жени са ме канили на сватбите си. Това са били в повечето случаи дами, които никога не са нямали връзки или пък отношенията им са били все несполучливи. Резултатът е и много бебета. След курса се случва да изчезват и гинекологични проблеми. Единствено във Варна по време на почивка видях една жена да плаче. Попитах я за причината, а тя ми отговори: ”Защо се появи толкова късно? Ако аз знаех всички тези неща преди 10 години, никога нямаше да се разведа и всичко щеше да е различно!”.