Цветанов готов да даде имунитета си след вота

Най-доброто от печата

02-05-2013, 08:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дотогава той не може да получи обвинение, защото е кандидат-депутат

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е готов да си даде имунитета, но след изборите. Това съобщи самият той при срещата си с избиратели в Каспичан. Той се мотивира, че „в условия на предизборна кампания на хората им изглежда доста съмнително случващото се с него. До вота той ще се ползва с кандидатдепутатския си имунитет, който може да бъде свален само ако бъде хванат на място да извършва тежко криминално престъпление.

 

Ден по-рано Софийска градска прокуратура съобщи, че са намерени доказателства, че Цветанов е допуснал нерегламентирано подслушване и не е осъществил достатъчен контрол.

 

“Нека приключи предизборната кампания, за да може един път завинаги да се спре  с тези спекулации.

 

Когато приключат изборите и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя на база това, което е събрано и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания”, каза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

 

“Знам какво съм правил като министър на вътрешните работи. Всичко, което съм осъществил като контрол и като възможност за работа с колегите е минавало през директорите на службите. Докладът, който се прави ежедневно от директорите, е точно за законосъобразността на всички тези искания, които се дават за подпис на мен”, допълни още Цветанов. Той беше категоричен, че не е разпореждал незаконни СРС-та, защото това нямало как да се случи в условията, при които работи системата на МВР. По думите му в периода, който беше маркиран в сигнала на Сергей Станишев и който беше потвърден от прокуратурата, в началния етап се е говорело за несъответствие на пътни книжки за период, в който той вече не е министър на вътрешните работи.

 

„Аз вярвам в обективността и не очаквайте от мен да започна да хуля институциите”, заяви Цветанов. Той призова институциите да не бъдат въвличани в скандала.