Пловдив под обсада за градското дерби

Мисия Пловдив

02-05-2013, 10:44

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полицията затяга реда на 8 май, затварят ключови булеварди, забраняват пиенето в района на стадион "Ботев"

Пловдивската полиция ще предприеме сериозни охранителни мерки за гарантиране на реда преди и по време на футболния мач между "Ботев" и "Локомотив" на 8 май.

В охраната на срещата ще участват служители на ОДМВР – Пловдив, Специализираните полицейски управления (Жандармерия) Пловдив и София и "Специализирани полицейски сили" – СДВР.

Градското дерби започва в 17 часа на стадион "Христо Ботев". Очакват се повече от 10 000 зрители. Феновете на "Локомотив" ще бъдат съпроводени с полицейски сили от стадиона на "Лаута" до стадион "Ботев" и обратно. За целта в периода от 15,30 до 17 часа и от 18,30 до 19,30 часа със заповед на кмета на Пловдив частично ще бъде спряно движението по бул. "Източен" - в участъка от кръстовището с бул."Христо Ботев" до кръстовището с бул."Княгиня Мария Луиза", и по бул."Санкт Петербург" - от кръстовището на ресторант "Мак Доналдс" до кръстовището с ул."Лев Толстой".

За нормалното пропускане на зрители в стадиона преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени пет входа за феновете на отбора-домакин, един вход за феновете на отбора-гост и един вход за посетители с клубни карти/транспортен вход. В деня на дербито до 20 часа се забранява продажбата на алкохолни напитки в търговските обекти около стадион "Христо Ботев". На влизащите в стадиона ще бъдат извършвани стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и такива, които са с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия. Забранено е внасянето на пиротехнически средства и други опасни предмети. Всички зрители се призовават да спазват стриктно разпорежданията на полицейските служители. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно съгласно Закона за спортното хулиганство.